„Nem azért vagyok, hogy ellopjam a show-t…”

„Igyekszem mindig  jókor,  jó helyen lenni és jót tenni!”

.

Egy esküvő telis-tele van apró, mégis a legnagyobb odafigyelést igénylő részletekkel. Ám, ha Ti szeretnétek önfeledten megélni életetek egyik legszebb napjának minden pillanatát és azt akarjátok, hogy a vendégeitek is hasonlóképp érezzék magukat, akkor igen is kell egy ember, aki mindenre odafigyel, még arra is, amire senki sem gondolt volna, mert bármi is megtörténhet. Lehet egy áramszünet vagy egy otthon felejtett dolog…

Ha azonban van egy ember, aki higgadtan vigyázza az események alakulását, akkor kellemes hangulatban és zökkenőmentesen valósulhat meg álmaitok esküvője.

Ehhez nem kell más, csak egy vagy két

“ E s k ü v Ő Ő r ”

○  Mi őrizzük az álmaitokat, hogy minden úgy történjen az esküvőtökön, ahogy azt Ti elterveztétek

○  Őrizzük a szabadságotokat, hogy önfeledten élhessétek meg ezeket a soha meg nem ismételhető órákat

○  Őrizzük a vendégeitek jókedvét, kényét, kedvét, igényeit, amit csak óhajtanak

○  Őrizzük és segítjük a többi szolgáltató munkáját, hogy minden rendben és könnyedén történjen meg

○  Őrizzük a hely szellemét, hogy a házigazdákkal jó összhangban tudjunk működni

○  Őrizzük a menetrendet, hogy minden flottul megvalósuljon, de mégis rugalmasak legyünk minden eseményre

○  Őrizzük a kellékeket, hogy minden jókor legyen és jó helyen

○  Őrizzük az ígéretünket és leszünk a harmadik szemetek, mely odafigyel helyettetek mindenre

○  Leszünk a karotok meghosszabbítása, amely elintéz és megtesz helyettetek mindent

○  S leszünk a szó, mely közvetíti minden gondolatotokat és kéréseteket, ami csak felmerül bennetek.


ZOLI

„Nem azért vagyok, hogy ellopjam a show-t…”

Észrevétlenül irányítom a nagy napotokat,

hogy Ti önfeledten lehessetek a fénypontja.

Inkább volnék a pár bizalmasa, az esküvő elegáns házigazdája,

a vendégek kedves barátja, a szolgáltatók korrekt partnere.

.

Mindig is emberekkel és a „problémáikkal” foglalkoztam, a „probléma megoldás” az életem része… Segíteni másoknak, küldetés… Jókor jó helyen lenni, szerencse…  Mediátorként számtalan esetben oldottam fel feszült helyzeteket, simítottam el, konfliktusokat.

Hatalmas tapasztalati előny számomra, hogy közel három évtizede foglalkozom rendezvényekkel, mely a kisebb családitól, a több ezer fős tömegrendezvényekig terjed.  És igen, megtanultam helyzeteket kezelni, problémákat azonnal megoldani, …mert vannak bőven, ahogy előfordulhatnak a Nagy Napon is!

A ceremóniamester egyfajta mediátor, aki „szerepe” szerint a párt képviseli a násznéppel „szemben”. Tudom, furcsán hangzik, hogy „szemben”, holott egy cél, egy közös akarat miatt vannak jelen a Nagy Napon, de mégis…

 Az esküvőre, a menyasszony és a vőlegény hívja meg a vendégeket, azaz kimondatlanul is, de Ők az „est házigazdái”.  De ha mindez Róluk szól, akkor hogyan lehetnek egyszerre önfeledt ifjú pár, és egyszerre házigazda is…  Őszintén? Sehogy!

Nem mondom, hogy kell, de szerencsés, ha ilyenkor van valaki vagy valakik, akik az ifjú pár érdekeit képviselik, meghagyva számukra a helyzet, a pillanat, a Nagy Nap adta örömök élvezetét. …aki leveszi vállukról a gondot és igen, a felelősséget is!

A ceremóniamester, ezért van!  Nem versel, nem rímel, nem szerepel…

Nem lopja el a show-t…,  csupán aktívan, kevdesen és elegánsan segít, szervez, irányít..


VIKI

„Igyekszem mindig  jókor,  jó helyen lenni és jót tenni.”

Segíteni a show-t, aminek Ti lesztek a fénypontjai. 

 A háttérből figyelek, szervezek, irányítok.  Elegánsan, intelligensen, kedvesen.  A legkisebbektől a legidősebbekig mindenkire odafigyelve kellő empátiával, türelemmel és udvariassággal.

.

..2014-óta majdnem 200 esküvőn fordultam meg mint szertartásvezető. Sokszor dolgoztam együtt ceremóniamesterrel és sokszor nélküle. S amikor nem volt velünk ilyen „karmester”, gyakran kényszerültem arra, hogy egy kicsit kézbe vegyem az események irányítását, mert sajnos mind a szertartás előtti készülődéshez, mind utána a násznép gratulációjához, a közös fotózáshoz elkél a segítő szó, különös tekintettel a nagy létszámú esküvőkön.  Így gyakran kérték a segítségemet, hogy maradjak még egy kicsit, ha már úgyis van nálam egy mikrofon és megnyertem a vendégek bizalmát…

Pedig a szertartással korántsem ér véget az esküvő, sőt, csak itt kezdődik igazán az a rész, ami telis-tele van apró, mégis a legnagyobb odafigyelést igénylő részletekkel.

.„AZ IGAZI NAGYSÁG MÉRTÉKE AZ,
HOGY MEKKORA SZABADSÁGOT ADSZ MÁSOKNAK,
NEM PEDIG AZ, HOGY MENNYIRE TUDSZ MÁSOKAT ARRA KÉNYSZERÍTENI,
AMIT TE AKASZ.”
.
Larry Wall

.